Rzodkiew Ryżowa


  • sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
  • torebkę ryżu 
  • cebula 
  • 4 rzodkiewka
  • przyprawy: sol, pieprz, chili mielone, papryka ostra mielona, papryka słodka mielona
1. Ugotować torebkę ryżu. Po ugotowaniu ryżu ostudzić i włożyć do miseczki.

2. zrobić  sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
3.  Pokrój cebule i rzodkiewke w kostkę 
 
4. Zmieszaj przyprawy: sol, pieprz, chili mielone, papryka ostra mielona, papryka słodka mielona
5. Do miski z ryżem wlej przygotowany  sos i wymieszaj następnie dodaj pokrojoną cebule i rzodkiewke  i dodaj przyprawy  i znowu wymieszaj.

Comments

  1. Czuję,że bardzo by mi smakowało,ale nie kogę jeść ani rzodkiewki,ani cebuli. SZKODA :(
    yolooliwkaa.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment